четвртак, 03. децембар 2015.

MRU (VI deo)
13. PARK PRIRODE *** LA VANILLE RéSERVE DES MASCAREIGNES ***


Je park gde se može šetati kroz više od 3,5 hektara zelenila. Imaćete utisak kao da šetate kroz tropsku šumu. Postoji tačno brojevima obeležen put kojim se krećete, a postoje i vodiči koji Vam u svakom momentu mogu pomoći.

Tu se nalaze različite vrste palmi, banana, bambusa, kokosa, kafe. U takvom prirodnom okruženju naićićete na različite životinjske vrste. 

Park je najpre poznat po krokodilima i džinovskim kornjačama.


Evo i kako izgleda ta jedna džinovska kornjačaU parku se takođe nalazi i Insektarijum sa 23.000 vrsta različitih insekata.

Ovaj rezervat je osnovan 1985. godine i nalazi se na samom jugu ostrva. Šta sve sadrži park možete videti --- OVDE


 Tačna lokacija rezervata i na mapiCENA ulaznica --- za odrasle 35o Rs (je bila jula 2o14. godine)

BROŠURE možete skinuti odavde.


***


Evo i malo slika iz parka:

Zelena iguana


i kako izgleda šetnja tom tropskom šumom:

Stablo kafe, odmah levo na ulazu *** UZGAJALIŠTE KROKODILA


Stepeništem se penjete, da biste došli do uzgajališta:I tu su krokodili razvrstani po starosti od 1, 2 i 3 godine i to izgleda ovako:

 
***


*** MAJMUNI

Poreklom su iz jugoistočne Azije.


*** OSNIVAČ   REZERVATA


Glavni osnivač rezervata je Owen Griffiths, biolog i koosnivač. Njegova ideja je bila da na ostrvo Rodrigues ponovo vrati džinovske kornjače. Tako su počeli da prikupljaju kornjače i da razmišljaju o osnivanju ovog rezervata.

Da biste što bolje upoznali ovaj rezervat, u narednim slikama i pisanjima pokušaću makar malčice da Vam dočaram ko su sve stanovnici ovog mesta.

Ovi krokodili koje sam Vam gore opisala nose naziv nilski i to je najveća vrsta krokodila pronađena na Madagaskaru i u Africi. Neki od ovih krokodila su ograđeni bogami ihahaj  ... Dužina ovih krokodila dostiže čak i 7 metara, a prosečan životni vek je između 6o i 1oo godina.

U ovom rezervatu živi preko 2ooo krokodila.

Predpostavka je da su majmune ovde doneli Holanđani još u 17. veku. Ovi majmuni su veoma sićušni i ovde su u kavezima uglavnom smešteni u grupama.


***

*** KORNJAČE
Na Mauricijusu je nekada bilo kornjača, međutim njihov broj je naglo opadao. Svinje i pacovi hranili su se jajima kornjača. Ove kornjače koje imamo prilike da vidimo u ovom rezervatu, potiču sa Sejšela.

U rezervatu ih ima sada preko 1ooo.

Kornjače
U parku postoji i restoran:


*** RESTORAN   "Le Crocodile Affame"

Može da primi 12o osoba. Tu možete probati razna jela sa ovog podnevlja, a takođe imate i specijalitete od krokodila.

Ulaz u restoran "Le Crocodile Affame"

Нема коментара:

Постави коментар