уторак, 23. август 2016.

Taverna "Garden" Potos, ThassosGlavni ulaz u tavernu


Ovo je tačna lokacija ovog restorana sa prelepom baštom u srcu Potosa.

Tačno između broja 1 i 2 na ovoj mapi.Taverna "Garden" nalazi se u centralnoj ulici koja vodi ka moru u Potosu.

Tamo smo više od 1o godina i veoma smo zadovoljni njihovom uslugom.


Ovo je bila jedna od večera 2o15. godine - girice na roštilju i lignje isto na roštilju.Ovako izgleda bašta tog restorana.I kao poklon, na kraju večere, dobijete ovako parčiće keks-torte.

Uvek u Grčkoj na kraju večere dobijete nešto od domaćina gratis.

Znači, naša topla preporuka za pitanje "Gde jesti u Potosu?" jeste upravo ova taverna-restoran.

Ovako se sa glavnog ulaza ide prema bašti.
u Potosu, septembra, 2o15. godine


2 коментара:

 1. Poštovana,
  Vaše objave na blogu su vrlo interesantne i korisne. Svaka čast!
  Ova konkretna objava me je podstakla da iznesem nešto o čemu davno razmišljam. Turisti odlaze u Grčku na more da bi uživali svim čulima, da bi se opustili, odmorili, sunčali, kupali, šetali, ali i da bi konzumirali hranu koja im tokom godine nije lako dostupna. Međutim, nemaju svi novca da svakodnevno posećuju taverne, poput ove koju ste Vi ovde lepo predstavili. Zato je logično da u ribarnicama, ili od lokalnih ribara, kupuju ribu i sami je spremaju u svojim smeštajima, ili je sami upecaju i sami je spreme, što je još i najbolje. Ali, u vezi sa tim se na Tasosu pojavio problem. Vlasnici smeštaja sve više zabranjuju turistima da sami spremaju ribu, a agencije ih u tome podržavaju. Čemu onda potpuno opremljena kuhinja u svakom apartmanu ili studiju, ako se ne sme koristiti? Nije li to apsurdno? Koji propis aminuje takve zabrane, živo me zanima? Ja lično, a i mnogi moji prijatelji, ne želimo da boravimo u takvim smeštajima. Volimo da pecamo, ali volimo i da pojedemo ribu koju smo sami upecali i spremili, ili koju smo kupili u ribarnici, ili od lokalnih ribara. Nema ništa lepše od sveže ribe, koja je direktno iz mora "uskočila" u zagrejano tiganjče, a zatim ponovo "zaplivala" u vinu. Ko ima pravo da nam taj jedinstveni užitak uskrati? Po toj logici nam uskoro mogu zabraniti i da se kupamo u moru da ga ne bismo prljali. Uviđate apsurdnost? Neki mogu da kažu da imamo gril u dvorištu vila, pa da ribu treba tu da spremamo, ali treba da znaju da nije zgodno raspaljivati roštilj za par ribica, a posebno nije zgodno to raditi svaki čas. Šta Vi i ostali posetioci ovog bloga mislite o ovome što sam zapazio, a što mi smeta? Da li je u pitanju pritisak ugostiteljskog lobija na vlasnike smeštaja, kako bi oni sami imali veći promet u svojim tavernama, ili je ipak u pitanju čista samovolja vlasnika smeštaja?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Potpuno ste u pravu. Preko godine nemamo prilike da jedemo svežu ribu iz čistih mora, proverenog kvaliteta, te je potpuno neprimereno da nam jednom godišnje tokom letovanja neko uskraćuje takvu mogućnost. Lično mislim da vlasnici vila ne zauzimaju takav stav pod uticajem ugostiteljskog lobija, što Vi navedoste kao mogući razlog, već pre imam utisak da je po sredi tvrdičluk vlasnika vila. Kad jednom sagrade novu vilu, ili renoviraju staru, decenijama ne žele ni evro da ulože, već samo da zarađuju. Hteli bi da godinama novo ostane novo, da miriše na novo, što je u realnosti nemoguće. Ukoliko u opisu smeštaja vlasnici ili agencija ne naglase da takva zabrana postoji, ja je na licu mesta ne bih ni poštovala, pa neka sledeći put misle na vreme. Jer, mnogi turisti da su za zabranu znali, ne bi taj smeštaj ni izabrali. Nije li tako?!

   Избриши

Kao na dlanu