понедељак, 9. јул 2018.

Fakultativni izleti sa ostrva Thassos






1.    OBILAZAK OSTRVA
·        Obiđite najlepša i najznamenitija mesta na ostrvu uz profesionalnog turističkog vodiča na srpskom jeziku:
·        Manastir svetog arhanđela Mihaila
·        Aliki – arheološko nalazište iz antičkog, rimskog i vizantijskog perioda. Kamenolomi mermera stari preko 2500 godina. Plaže bliznakinje.
·       Panagia – tradicionalno grčko planinsko selo izgrađeno u makedonskom arhitektonskom stilu u kome se nalazi crkva svete Bogorodice, jedna od najstarijih i najznačajnijih crkava severne Grčke. Poseta fabrici maslinovog ulja i radnji sa tradicionalnim slatkišima sa Tasosa i borovim medom. Probajte čudotvornu vodu sa ljubavnih izvora u ovom prelepom živopisnom mestu.
·        Golden Beach – jedna od najlepših i najpoznatijih peščanih plaža ostrva.
·       Limenas – glavni grad, trgovački, administrativni i kulturni centar ostrva. Obilazak turističke zone, arheoloških lokaliteta, slobodno vreme za kupovinu i razgledanje grada.
Dan izleta određuje se prilikom dolaska svake grupe. 10-19h, 28 *    


2.    KRSTARENJE EGEJSKIM MOREM
Nezaboravni celodnevni izlet brodom sa pauzama za pecanje i kupanje na otvorenom moru i najlepšim skrivenim plažama Tasosa uz zvuke grčke muzike. Doručak i ručak na brodu.
Dan izleta određuje se prilikom dolaska svake grupe. 9-16:15h, 27 *  


3.    KAVALA / FILIPI / LYDIA
·    Kavala, vekovni administrativni i kulturni centar severoistočne Grčke. Poseta tradicionalnog starog grada i vizantijske tvrđave. Obilazak živopisne luke i modernog dela grada sa mnoštvom radnji, ugostiteljskih objekata i tradicionalnim bazarom.
·     Filipi, jedan od najznačajnijih, najvećih i najbolje očuvanih arheoloških lokaliteta na teritoriji Grčke. Poseta starog amfiteatra, bazilika, romanskog trga, zlatnih mozaika, Egnatia puta.
·        Lydia, selo u kome je Sveti apostol Pavle krstio prvu ženu na tlu Evrope.
Ponedeljkom 7-19h, 33 *    
* Za decu uzrasta 0-6 godina navedeni izleti su besplatni, 6-12 godina 50% popusta.



4.    JEEP SAFARI
Krenite sa nama u uzbudljivu avanturu istraživanja skrivenih lepota Tasosa! Nezaboravna vožnja kroz maslinjake i borovu šumu, zemljanim i kamenim putevima, vodiće vas preko  najzanimljivijih i najnepristupačnijih  delova ostrva manastira Bogorodice, jezera Marion, do najvišeg vrha Tasosa, Ipsariona, na 1.207m nv, sa koga se pruža neverovatan pogled na sve četiri strane ostrva, ostrva Samotraki i Limnos, Svetu Goru, Kavalu i Keramoti! Obilazak sela Teologos, stare prestonice ostrva i rodnog mesta grčkog književnika Vasilisa Vasilikosa, uživanje u lokalnim specijalitetima (opciono), u tradicionalnoj seoskoj taverni. Prirodni bazen Jola, kupanje.

Organizuje se za manje grupe 3–10 osoba. Dan izleta određuje se po prijavi.
Odrasli 44 /deca 30 .



5.    RONJENJE
Iskoračite iz rutine i dozvolite nam da vam priredimo jedinstveni nesvakidašnji doživljaj koga ćete se godinama sećati. Bezbedno, uz najstručnije instruktore na ostrvu, istražite podvodni svet Tasosa. Zavirite u Posejdonovo carstvo u kome vladaju drugačiji prirodni zakoni od onih na koje smo navikli. Osetite nemu moć vodenog prostranstva iadrenalin kako budi vaš avanturistički duh i donosi osmeh na vaša lica. Vaša avantura biće ovekovečena pravljenjem podvodih video snimaka i fotografija.
Organizuje se svakodnevno, obuhvata teoretski pripremni čas i zaron. Svaki polaznik ima svog instruktora. Program namenjen osobama starijim od 11 godina i dobrog zdravlja.
Cena: 45 EUR


!!! ... Novo od 2o18. godine

6.    KSANTI - PORTO LAGOS - FANARI
Ksanti je jedinstveni grad u Trakiji, mesto sa hiljadu boja, centar diverziteta i mešanja velikog broja kultura, religija, rasa i jezika koji zajedno čine predivnu slagalicu. Mesto sa bogatom istorijom, očuvanim tradicionalnim elementima i kosmopolitskim duhom. U starom delu grada dominira tradicionalna arhitektura, sa vizantijskim manastirima, neoklasicističkim zdanjima i džamijama.
U neposrednoj blizini Ksantija nalazi se ribarsko selo Porto Lagos, na obali jezera Vistonida, jedinstveni ekosistem koji obiluje idiličnim pejzažima. Poseta dvema crkvama koje su pod okriljem Atosa, crkvi Svetog Nikole i crkvi Device Marije.
Fanari je poznato letovalište na Trakijskom moru na čijoj prelepoj plaži ćete se opustiti i uživati na kraju nezaboravnog dana.

Cena: 39 EUR





izvor:
Agencija za izlete u Potosu

*** MYTHOS TRAVEL **





Tačna lokacija u Potosu izgleda kao na ovoj mapi





Нема коментара:

Постави коментар

Kao na dlanu